Wikholm Form - Since 1937

Vi är en av Skandinaviens ledande grossister till blomsterfackhandeln och inredningsbutiker som erbjuder ett heltäckande sortiment av produkter och tillbehör. Material som vi jobbar med är keramik, glas, trä, metall, korg, läder och textil. Produkterna inkluderar allt från dekorationer till möbler för inomhus- såväl som utomhusbruk.

Vi är ett stort gäng hängivna ”Wikholmare” som jobbar med produkt & sortimentsutveckling, inköp, marknad, försäljning, lager, logistik som i slutändan ska generera och säkerställa bra leveranser ut till våra kunder. Vårt lager är på ca 10 000 kvm och förser våra återförsäljare i mer än 10 länder med leveranser dagligen.

Vi finns representerade i över 4000 butiker över hela världen. Totalt består sortimentet av ca 2800 artiklar  fördelat på våra två varumärken Wikholmform och The Interior by Wikholmform. På huvudkontoret i Borås finns två showroom på 800 kvm som är uppdelade på respektive varumärke.

Du som är eller vill bli återförsäljare är alltid välkommen att kontakta oss eller boka in ett besök. Kontakta oss här.

Varmt välkommen att botanisera!

Unik design och produktutveckling

Många av våra produkter har en unik design och skapas av våra egna eller externa designers. Håll utkik efter Form by Wikholm-loggan som vi märker våra egendesignade produkter med i vårt Wikholmform sortiment.

Tillverkning sker med övervägande del i Asien, men även i Sverige och övriga Europa.

Vår historia

  • 1937   Företagets historia startade med Knut Wikholm Handelsbolag, ett kemibolag som ägnade sig åt produktion av bland annat schampo och flytande tvål. I detta bolag tillkom varumärkesprodukter som Tylö Tallbarssolja, Wäxtra växtnäring och Pyrex växtskydd.
  • 1981  Verksamheten såldes till nya aktörer som då döpte om företaget till Wikholm & Co Eftr AB. De nya ägarna fortsatte att sälja Pyrex och Wäxtra, men utökade även sortimentet med krukor, skålar och keramik.
  • 2005  Dags för nytt ägarbyte. Kollektionerna utökades ytterligare med lyktor, textilier och dekorationsartiklar. Det var också vid denna tid som sortimentet för första gången presenterades i tryckta kataloger.
  • 2009  Wikholm & Co Eftr AB togs över av nuvarande ägare Peter Westlander. Namnet och logotypen byttes till Wikholm Form AB. Företaget hade vid den tidpunkten 4 anställda med ett sortiment på 400 produkter, ett 2000 kvm stort lager och ett showroom på 100 kvm. Målsättningen var vid övertagandet att få kontroll på produktion, kvalité och leveranser och tillföra ett inslag av egendesignade produkter. Ursprungsidén var att bygga ett starkt varumärke och utöka sortimentet med fokus på blomsterfackhandeln.

I dag har sortimentet utökats ytterligare och är nu uppdelat i två olika varumärken, Wikholmform och The Interior by Wikholmform. Ett brett produktsortiment som täcker stora delar av hemmet både för inomhus och utomhusmiljö.  Läs mer om respektive varumärke på vår startsida.